Meerjarenonderhoudsplan
De website voor een MJOP of een een DMJOP

Hoe houd ik het voeg- en pleisterwerk van de gevels goed van het appartementencomplex waar ik woon?

Om te voorkomen dat het voeg- en pleisterwerk slechter wordt, is het verstandig om de gevel te impregneren. Er wordt dan een transparante beschermlaag op de buitenmuren aangebracht. Door de buitenmuren te impregneren vermijdt u nare gevolgen van doorslaand vocht. Doorslaand vocht kan namelijk zorgen voor o.a. vochtplekken op binnen- en buitenmuren, afbladerende verf, beschadigd pleisterwerk, gescheurd metselwerk.
Door te impregneren blijven de buitenmuren langer netjes. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat het vuil zich minder makkelijk aan de gevel hecht. Zo zal de gevel minder snel gereinigd hoeven te worden en er langer als nieuw uit zien.
Door te impregneren voorkomt u ook bij vriestemperaturen dat het vocht niet in de muren komt. Als vocht namelijk in de muren terecht komt kan het vocht bevriezen waardoor het uitzet en kan leiden tot barsten in o.a. het voegwerk.
U kunt ervoor kiezen om zelf de buitenmuren te impregneren maar u kunt ook een specialist inhuren. Informeer ook eens bij uw VvE hoe zij met dit soort zaken omgaan. Is er een meerjarenonderhoudsplan aanwezig? Hierin staat namelijk welk onderhoud er in welk jaar moet worden ingepland. Is er geen meerjarenonderhoudsplan aanwezig kunt u overwegen om een bouwkundig inspecteur in te schakelen. Zij kunnen een meerjarenonderhoudsplan voor u en/of VvE opstellen.

pleisterwerk en voegwerk MJOP.jpg


Meerjarenonderhoudsplan nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 1.649 aanvragen - Totaal 46 beoordelingen
Gemiddelde score 8,4