Meerjarenonderhoudsplan
De website voor een MJOP of een een DMJOP

Is er een aardpen aanwezig in mijn appartementencomplex?

Is uw woning/appartement van voor 1975? Dan kan het zijn dat de aardpen ontbreekt. Vanaf 1975 is een aardpen slaan pas verplicht. Hiervoor was het de keuze van de eigenaar.
Maar wat is een aardpen eigenlijk? Een aardpen is een verbinding tussen het lichtnet en de aarde. Het is vaak een metalen buis die de stroom vanaf de woning de aarde in geleidt. Het ontbreken van een aardpen is heel gevaarlijk en tevens verboden (vanaf 1975). Een aardpen zorgt voor veiligheid bij bijvoorbeeld kortsluiting of blikseminslag. Gebeurt dit niet heeft u kans dat er brand ontstaat of dat uw woning onder stroom komt te staan. Door een aardpen wordt de stroom veilig afgevoerd. Een aardpen gaat altijd samen met een aardlekschakelaar in uw meterkast.
U mag niet zelf een aardpen slaan. Dit mag alleen uitgevoerd worden door een professioneel bedrijf. Bij een professioneel bedrijf ontvangt u ook na oplevering een certificaat.
Wilt u weten of de aardpen aanwezig is ja/nee dan kunt u een electricien of bouwkundig inspecteur uitnodigen. Een bouwkundig inspecteur kan tevens voor u kijken of er nog andere gebreken aanwezig zijn in het appartementencomplex en eventueel een meerjarenonderhoudsplan opmaken. Hierin staat welk onderhoud er in welk jaar moet worden ingepland.

Aardpen MJOP.jpg


Meerjarenonderhoudsplan nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 1.640 aanvragen - Totaal 46 beoordelingen
Gemiddelde score 8,4