Meerjarenonderhoudsplan
De website voor een MJOP of een een DMJOP

Is het hang- en sluitwerk in mijn appartementencomplex goed beveiligd?

Als u zeker wil zijn van een veilig complex kunt u kiezen voor hang- en sluitwerk wat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Een appartementencomplex met het Politiekeurmerk Veilig Wonen voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Het kost een inbreker met deze beveiliging meer tijd om het appartementencomplex binnen te komen.

Wanneer hang- en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, wordt deze voorzien van sterren. 1 ster houdt in standaard inbraakwerend, 2 sterren houdt in zwaar inbraakwerend en 3 sterren houdt in extra zwaar inbraakwerend.

Hang- en sluitwerk met 1 ster is niet zelfstandig inbraakwerend. Om ramen en deuren goed te beveiligen moet er tenminste nog 1 ster bij. Hang- en sluitwerk met 2 sterren is tot 3 minuten zelfstandig inbraakwerend en 3 sterren tot 5 minuten. Het hang- en sluitwerk is tevens voorzien van een keurmerk te weten SKG. Dit staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een onafhankelijk instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Sloten zonder het keurmerk zijn niet goedgekeurd op sterkte en inbraakwerendheid.

Wilt u advies over uw hang- en sluitwerk? Dan kunt u een bouwkundig inspecteur inschakelen. Deze controleert uw huidige hang- en sluitwerk. Een bouwkundig inspecteur kan tevens voor u kijken wat de staat van het appartementencomplex is en een meerjarenonderhoudsplan opstellen. Hierin staat welk onderhoud er in welk jaar moet worden ingepland.


Meerjarenonderhoudsplan nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 1.649 aanvragen - Totaal 46 beoordelingen
Gemiddelde score 8,4