Meerjarenonderhoudsplan
De website voor een MJOP of een een DMJOP

Wat te doen aan houtworm in mijn appartementencomplex?

Als u houtworm heeft geconstateerd in gemeenschappelijke ruimtes van uw appartementencomplex bespreek dit dan met uw VvE. Maar wat is houtworm en hoe kunt u houtworm herkennen? Houtworm is een verzamelnaam van insectenlarven die in hout leven. Het zijn de larven van de kevers die zich dus door hout boren. De volwassen houtwormkevers leven niet in het hout.
Door gaatjes in houtwerk kunt u vaststellen of er larven aanwezig zijn. De gaatjes zijn namelijk de uitvliegopeningen. U kunt aan het boormeel dat uit de gaatjes komt, zien of de larven nog leven. Houtworm kan veel schade aanbrengen. Denk aan dakconstructies, vloeren, meubels.
U kunt het aangetaste hout behandelen met petroleum of reukvrije lampolie om de larven te bestrijden. Dit doodt de levende houtwormen maar niet de eitjes. U kunt ook kiezen voor chemische bestrijdingsmiddelen. Die laten een laagje gif achter op het hout dat de larven en kevers direct doodt. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen maar u kunt ook een specialist inschakelen. Een bouwkundig inspecteur kan vooraf het hout beoordelen en een advies uitbrengen.

Houtworm MJOP.jpg


Meerjarenonderhoudsplan nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 1.640 aanvragen - Totaal 46 beoordelingen
Gemiddelde score 8,4