Meerjarenonderhoudsplan
De website voor een MJOP of een een DMJOP

Wat te doen aan scheuren in traptreden van de gezamenlijke buitentrap van mijn appartementencomplex?

Het is belangrijk om de gezamenlijke buitentrap van uw appartementencomplex goed te onderhouden zodat u veilig uw woning kunt betreden. Scheuren in de trap kunnen ontstaan door verzakking, vorst of andere bewegingen. Om te voorkomen dat de scheuren zich gaan verspreiden of verbreden is het verstandig om de trap zo spoedig mogelijk te repareren. U kunt ervoor kiezen om de trap zelf te repareren maar u kunt er ook voor kiezen dit uit te laten voeren door een professional. Als u ervoor kiest om de trap zelf te repareren denk o.a. aan de volgende te nemen stappen: Het verwijderen en afvoeren van loszittende, kapotte delen, het schoonspoelen van de trap, het zorgen voor een schone ondergrond, het open slijpen van scheuren van diverse traptreden en vervolgens het vlak en strak afwerken van de beschadigde gedeeltes van de traptreden door middel van een reparatiemortel.
U kunt er ook voor kiezen een bouwkundig inspecteur te laten komen. Die kijkt voor u wat er exact aan de hand is en hoe u dit kunt oplossen.
Een bouwkundig inspecteur kan tevens voor u kijken of er nog andere gebreken aanwezig zijn in uw appartementencomplex en vervolgens een meerjarenonderhoudsplan opstellen. Hierin staat welk onderhoud er in welk jaar moet worden ingepland.

Scheuren betonnen trap MJOP.jpg


Meerjarenonderhoudsplan nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 1.647 aanvragen - Totaal 46 beoordelingen
Gemiddelde score 8,4