Meerjarenonderhoudsplan
De website voor een MJOP of een een DMJOP

Wat te doen als er een schimmel/zwam is geconstateerd in mijn appartementencomplex?

Een voedingsbodem voor schimmels en zwammen is een hoog vochtgehalte in combinatie met een warme temperatuur in een ruimte. Schimmels en zwammen kunnen niet groeien zonder aanwezigheid van water. Denk aan lekkages, regendoorslag, opstijgend vocht. Huiszwam is een van de grootste oorzaken van houtrot. De zwam kan snel groeien en kan dus veel schade aanrichten. Daarnaast kunnen schimmels en zwammen de gezondheid beïnvloeden.
Om schimmels en zwammen te bestrijden is het belangrijk dat er naar de oorzaak van het vochtprobleem wordt gezocht. Hoe eerder u de schimmels en zwammen bestrijdt, hoe lager de kosten. U kunt het probleem zelf aanpakken of een professional inschakelen.
Informeer ook zeker bij uw VvE hoe zij met dit soort problemen omgaan. Is er een meerjarenonderhoudsplan aanwezig? Hierin staat namelijk welk onderhoud er in welk jaar moet worden ingepland. Is er geen meerjarenonderhoudsplan aanwezig kunt u overwegen om een bouwkundig inspecteur in te schakelen. Zij kunnen een meerjarenonderhoudsplan voor u en/of VvE opstellen. Daarnaast kan een bouwkundig inspecteur ook voor u achterhalen wat de oorzaak is van de schimmels/zwammen en u advies geven wat te doen.

Schimmels def.jpg


Meerjarenonderhoudsplan nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 1.647 aanvragen - Totaal 46 beoordelingen
Gemiddelde score 8,4